Josipa Bošković: Želim se pripremiti što bolje za Balkansko
U ovoj godini Judo klub Borsa iz Mostara iznjedrila je čak devet državnih prvaka. Kadetska prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji do 70 kilograma članica je ovoga mostarskog sportskog ...

... kolektiva Josipa Bošković sa kojom smo razgovarali nakon Europskog kupa održanog u Berlinu te njenog boravka u judo kampu u Nizozemskoj.

- Možete li čitateljima našeg portala reći nešto ukratko o sebi?

Ja se zovem Josipa Bošković, prvi sam razred Srednje ekonomske škole Joze Martinovića i imam 16 godina.

- Kad ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počela bavit krajem 2011. godine.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima na BiH borilištima?

Pa bila sam 2 puta državna prvakinja i 5. na balkanu, sudjelovala sam na europskim kupovima i mnogim jakim turnirima diljem svijeta. Ove godine sam ostvarila jako lijep uspjeh pored mnogih prvih mjesta s međunarodnih natjecanja prvakinja sam države za kadete i tako se kvalificirala za balkansko, europsko i svjetsko prvensto, viceprvakinja sam juniora i brončana za seniore, prvakinja Herceg Bosne.

- Možete li nam reći o međunarodnim uspjesima ukoliko ih imate?

Da, nastupala sam na brojnim međunarodnim turnirima širem svijeta, među kojih su najjači turniri u Mostaru -Borsa open, u Italiji i Nizozemskoj te ostala natjecanja.

- Možete li izdvojiti nekog tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

Prije svega najzaslužniji je moj trener Željko Zadro koji je od početka mog treniranja bio uz mene i podržavao , naučio me svačemu, pomogao mi da spoznam što je loše, a šta dobro. Tu su i mlađi treneri Franjo Zadro i Tomislav Vučić i partneri s treninga koji su također kao i ja uspješni.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?

Namjeravam i dalje aktivno trenirati i pripremati se prvenstva koja me slijede. Uz to ću probati i školu držati pod kontrolom.

- Kakva je Josipa izvan borilišta?

Izvan borilišta se družim s najboljim prijateljima i uživam u razgovoru sa mamom i tatom.
Datum: 18.05.2015. Vijesti postavio: JudoBorsa

Untitled Document

  Judo klub Borsa Mostar
Rudarska 253, 88000 Mostar, BiH

Kontakte telefoni: +387 (63) 433 515 i +387 (63) 858 515
E mail: judoborsa@gmail.com
Dozvoljeno preuzimanje sadržaja uz obvezno navoðenje naše web stranice kao izvora vijesti. Izrada: 3SA Mreža internet portala.