Mirko Zelenika: Želim ostvariti što bolji rezultat na Balkanskom
Mostarska Borsa već duži niz godina važi za klub koji daje najveći broj kvalitetnih judaša u regiji. I ove godine ovaj sportski kolektiv to je potvrdio jer je na državnim prvenstvima osvojio najviše ...

... zlatnih i srebrenih medalja, a odlične rezultate njegovi mladih judisti postižu širom Europe. Jedan od tih mladih judista je i Mirko Zelenika ovogodišnji prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji Mlađih kadeta do 42 kg.

- Možete li čitateljima našega portala reći nešto o sebi?

Zovem se Mirko Zelenika rođen sam u Mostaru 24.10.2002. godine. Idem u 6 razred OŠ Biograci Široki Brijeg. Volim i nogomet, ali judo je opet na prvom mjestu.

- Kada ste se počeli baviti judo sportom?

Judom sam se počeo baviti 2008 godine.

- Možete li nam pobliže reći o vašim uspjesima u BiH na judo borilištima?

Svake godine bio sam prvi na prvenstvu Herceg Bosne. 2011.godine Na državnom prvenstvu HZ HB bio sam 2, 2012.godine Prvenstvo Herceg Bosne Nova Bila bio sam 3., 2013.godine Prvenstvo Herceg Bosne Nova Bila bio sam 1, 2013.godine u Lukavce na državnom prvenstvu osvojio sam 2 mjesto, 2014. godine na prvenstvu Herceg Bosne bio sam 1, 2014.godine U Zvorniku na državnom prvenstvu bio sam 3.

- Možete li nešto reći o uspjesima na međunarodnim borilištima u koliko ih imate?

Na međunarodnom kupu Jadran gdje je svake godine sudjelovalo mnogo zemalja bio sam 1. Iste rezultate sam ponovio i na natjecanju u Dubrovniku gdje sam osvojio dosta prvih i drugih mjesta. Na kupu Berkovići gdje idem svake godine na natjecanje osvojio sam dva prva mjesta. Na nastupima u Tebinju ,Crnoj Gori i Vitezu imam dosta dobrih uspjeha kao što su 1. i 2. mjesta. Na nastupima u Novoj Bili sam bio 1. Na natjecanju „Borsa Open“ osvojio sam dva 1. i 2. mjesto.

- Možete li izdvojiti nekoga tko vam je pomogao u dosadašnjoj karijeri?

Za moje uspjehe zaslužni su od Ive Čović Stanić, Franje Zadre, Miljenka Vidovića, Tomislava Vučića, ali ponajviše od mog prvog trenera Željka Zadre. Još su zasluži i moji roditelji i moja čitava obitelj.

- Kakvi su vam budući planovi što se tiče juda?

Što se tiče juda želio bih ostvariti dobre uspjehe na Balkanskom prvenstvu i na mnogim drugim natjecanjima.

- Kakav je Mirko izvan borilišta?

Izvan borilišta sam dosta razigran i dosta se družim sa svojim prijateljima.
Datum: 10.05.2015. Vijesti postavio: JudoBorsa

Untitled Document

  Judo klub Borsa Mostar
Rudarska 253, 88000 Mostar, BiH

Kontakte telefoni: +387 (63) 433 515 i +387 (63) 858 515
E mail: judoborsa@gmail.com
Dozvoljeno preuzimanje sadržaja uz obvezno navoðenje naše web stranice kao izvora vijesti. Izrada: 3SA Mreža internet portala.